Tjänster

Hos Taxibil Lerum finns en lång och gedigen erfarenhet kring taxitransporter och vi arbetar målmedvetet för att leverera service med högsta kvalitet, både vid korta och längre resor.

Som kund kan du alltid känna dig välkommen till oss på Taxibil Lerum. Vi utför resor för privatpersoner, företag, hotell, försäkringsbolag inom Lerum med omnejd, men vi tar även emot ordrar för längre resor.

Förbeställningar, helst gjorda före 21.00 senast dagen innan ger förtur oavsett tid på dygnet.

Välkommen att ringa oss 0302 - 155 70.

Bud med taxi

Har du paket eller brev som måste fram snabbt?

Taxibil Lerum utför även budtransporter. Det kan vara brådskande matleveranser, viktiga dokument eller reservdelar som måste fram fort.

Vi hjälper er med säkra och snabba budtransporter baserade på era önskemål.

Godset kan vara upp till två helpall som passar i skåpbil, eller mindre gods som får plats i bil av kombimodell. Innehållet får inte ha klassats som farligt eller hälsovådligt gods.

Välkommen att ringa oss och boka bud 0302 - 155 70 eller skicka din förfrågan till boka@15570.se.

Landvetter Flygplats

När du vill ta dig till eller från Landvetter flygplats gör du det tryggt och säkert med oss.

Ska du resa med flyg från Landvetter flygplats hjäper vi dig gärna att boka din taxi så att du är framme i lagom tid och vi väntar på dig när du anländer. Alltid till ett fast pris.

När du bokar hämtning på Landvetter uppger du den preliminära ankomsttiden och flightnummer så bevakar vi planets ankomsttid. Och vi möter alltid upp inne i ankomsthallen med namnskylt om inget annat är överenskommet.

Observera! För resa från Landvetter Flygplats tillkommer Swedavias tilläggsavgift. Läs mer om stations-/terminalavgift här.

Vill du förbeställa en taxi vardagar före klockan 07.00 är vi tacksamma om du helst gör det före 21.00 senast dagen innan för att du garanterat ska få en bil. Förbeställningar ger också förtur oavsett tid på dygnet.

Göteborgs Centralstation

Taxibil Lerums bilar hittar du på taxistationen vid spår 1. Du som kund väljer själv vilket bolag du vill åka med oavsett vilka bilar som står på platserna längst fram.

Observera! För resa från taxistationen på Göteborgs Central tillkommer Jernhusens tilläggsavgift. Läs mer om stations-/terminalavgift här.

Resa med barn

Hos Taxibil Lerum reser även våra yngsta kunder tryggt och säkert.

Från 0 till 9 månader ska barnet sitta bakåtvänt i babyskydd.

Barn som passerat 9 månader och 9 kilo och upp till ca fyra år ska alltid sitta i bakåtvänd bilbarnstol.

Barn från ca fyra år och över 15 kilo ska sitta på en bälteskudde, framåtvänd till dess att barnet är minst 135 cm. I våra bilar finns alltid minst en bälteskudde.

Taxibil Lerum följer Transportstyrelsens föreskrifter och Trafikverkets rekommendationer för resa med barn i bil. För att det inte ska bli några missförstånd kontakta växeln 0302 - 155 70 när ni vill boka en resa med barn.

Då babyskydd/bilbarnstol är för skymmande att ha i bilarna måste föraren hämta en sådan på kontoret och då tar vi ut ett pristillägg 100 kr som läggs på resan och bokas på 0302 - 155 70.

Ni kan ta med eget babyskydd/bilbarnstol (alla våra bilar har Isofix-fästen), då tillkommer ingen extra kostnad.

Storbil

Är ni ett större sällskap som ska resa kan ni beställa så kallad storbil. Vi har bilar med plats upp till sju passagerare som tar sällskapet bekvämt till målet. Eftersom antalet av dessa bilar är begränsade, rekommenderar vi att ni förbeställer så är chansen större att vi kan tillgodose ert behov.

Stations-/Terminalavgift

För att kunna säkerställa service och kvalitet för resenärer som reser från knutpunkter är det fler och fler markägare som väljer att ta ut en extra avgift av taxibolagen. Avgifterna finansierar bland annat logistiklösningar, taxivärdar och att rätt taxibolag som uppfyller specificerade krav trafikerar knutpunkten. Priserna inkluderar moms.

Vid resor från taxiangöringen på Göteborgs Central (belägen vid spår 1) tillkommer Jernhusens avgift 27 kr. Tips till dig som ska åka ifrån Centralstationen, förbeställ din taxi så att vi hämtar utanför Clarion Hotel Post, då tillkommer ingen extra avgift.

Vid resor från taxiangöringen på Landvetter Flygplats tillkommer Swedavias avgift 50 kr. Denna avgift tas även ut vid förbeställningar. När du bokar taxi genom telefon, på webben eller genom appen är denna avgift redan inräknad i det fasta priset.